(19)

Etterspørselsoverskudd i Bergen sentrum

I løpet av de siste 24 månedene har det vært god etterspørsel etter kontorlokaler i Bergen. Vår analyse, som inkluderer åpne søk i markedet, samt vårt eget leietakerregister, viser at det har vært søkt etter i overkant av 200 000 m2 kontorlokaler i Bergen.

65 % av disse er søk etter lokaler på under 1 000 m2, mens 28 % av søkene finner vi i intervallet 1 000 m2 til 4 999 m2. Blant de største søkene (over 5 000 m2) er det stor variasjon i størrelsen. Her finner vi enkelte søk i overkant av 20 000 m2, mens vi ser klart flest søk rundt 5 000 - 6 000 m2.

Kontor - søkevolum siste 24 mnd. (m2)

Kontor - søkevolum

De aller fleste leietakerne, over 80 % av utvalget, ønsker kontorlokaler i sentrum og sentrale lokaler langs Bybanen.

Etterspørselsoverskudd i sentrum

Presset er imidlertid fortsatt aller sterkest i sentrum. Ledigheten i Bergen sentrum er nå på 6 %, noe som utgjør ca. 55 000 m2. Sett opp mot et søkevolum på ca. 106 000 m2 gir dette et klart etterspørselsoverskudd.

Kontor - Områdefordelt søkevolum siste 24 mnd (%)

Søk

De beste byggene i sentrum fylles fort opp, og det er få alternativer for leietakere av en viss størrelse. Vi ser derfor at nærliggende sentrale kontorparker, slik som Solheimsviken/Marineholmen og Kronstadparken, tar unna store deler av etterspørselsoverskuddet fra sentrum.

Les våre markedsoppdateringer her:

Bergen by night

Markedsoppdatering Bergen Vinter 2023/2024

Høyere renter utfordrer eiendomsverdiene og reduserer transaksjonsvolumet, men endringer i markedet har alltid gitt unike kjøpsmuligheter for den som griper anledningen.

Fra film2

Markedsoppdatering Bergen sommer 2023

Stigende renter utfordrer transaksjonsmarkedet og har bidratt til avstand mellom kjøpers og selgers prisforventninger. Så langt i år har dette ført til få gjennomførte transaksjoner.

Vis flere artikler

Pil til høyre

Aktuelle saker

Promenaden mot Ulriken natt

Lysere tider i møte

Resultatene fra vår siste investorundersøkelse er nå klar, og vi ser en klar optimisme blant investorene.

Fredrik og Karina 2023

Etterspørselsoverskudd i Bergen sentrum

I løpet av de siste 24 månedene har det vært god etterspørsel etter kontorlokaler i Bergen. Vår analyse viser at det har vært søkt etter i overkant av 200 000 kvadratmeter kontorlokaler, og presset er sterkest i sentrum.

Vis flere artikler

Pil til høyre

Vi holder deg oppdatert på markedet

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta våre markedsoppdateringer og annen aktuell markedsinformasjon rett i din innboks.