(19)

Etterspørselsoverskudd i Bergen sentrum

I løpet av de siste 24 månedene har det vært god etterspørsel etter kontorlokaler i Bergen. Vår analyse, som inkluderer åpne søk i markedet, samt vårt eget leietakerregister, viser at det har vært søkt etter i overkant av 200 000 m2 kontorlokaler i Bergen.

65 % av disse er søk etter lokaler på under 1 000 m2, mens 28 % av søkene finner vi i intervallet 1 000 m2 til 4 999 m2. Blant de største søkene (over 5 000 m2) er det stor variasjon i størrelsen. Her finner vi enkelte søk i overkant av 20 000 m2, mens vi ser klart flest søk rundt 5 000 - 6 000 m2.

Kontor - søkevolum siste 24 mnd. (m2)

Kontor - søkevolum

De aller fleste leietakerne, over 80 % av utvalget, ønsker kontorlokaler i sentrum og sentrale lokaler langs Bybanen.

Etterspørselsoverskudd i sentrum

Presset er imidlertid fortsatt aller sterkest i sentrum. Ledigheten i Bergen sentrum er nå på 6 %, noe som utgjør ca. 55 000 m2. Sett opp mot et søkevolum på ca. 106 000 m2 gir dette et klart etterspørselsoverskudd.

Kontor - Områdefordelt søkevolum siste 24 mnd (%)

Søk

De beste byggene i sentrum fylles fort opp, og det er få alternativer for leietakere av en viss størrelse. Vi ser derfor at nærliggende sentrale kontorparker, slik som Solheimsviken/Marineholmen og Kronstadparken, tar unna store deler av etterspørselsoverskuddet fra sentrum.

Les våre markedsoppdateringer her:

Område - Møllenpris - Damsgård-0933

Markedsoppdatering Bergen sommer 2024

Det er med stor glede at vi presenterer en ny markedsoppdatering for næringseiendomsmarkedet i Bergen. I denne utgaven har vi, for første gang, inkludert en egen analyse av logistikkmarkedet. Lager-, industri- og logistikkbygg utgjør en betydelig del av vårt markedsområde, og vi ser en økende interesse for investeringer i dette segmentet.

Bergen by night

Markedsoppdatering Bergen Vinter 2023/2024

Høyere renter utfordrer eiendomsverdiene og reduserer transaksjonsvolumet, men endringer i markedet har alltid gitt unike kjøpsmuligheter for den som griper anledningen.

Vis flere artikler

Pil til høyre

Aktuelle saker

Promenaden mot Ulriken natt

Lysere tider i møte

Resultatene fra vår siste investorundersøkelse er nå klar, og vi ser en klar optimisme blant investorene.

Fredrik og Karina 2023

Etterspørselsoverskudd i Bergen sentrum

I løpet av de siste 24 månedene har det vært god etterspørsel etter kontorlokaler i Bergen. Vår analyse viser at det har vært søkt etter i overkant av 200 000 kvadratmeter kontorlokaler, og presset er sterkest i sentrum.

Vis flere artikler

Pil til høyre

Vi holder deg oppdatert på markedet

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta våre markedsoppdateringer og annen aktuell markedsinformasjon rett i din innboks.