Alexandra Lasse

Økt interesse for boligutleie, boligutviklingsprosjekter og hotell

Selv om transaksjonsvolumet hittil i år er ned 30 prosent fra samme periode i 2022, ser det ikke like mørt ut i alle segment.

Fortsatt avventende holdning i transaksjonsmarkedet

Vi har registrert et transaksjonsvolum på 3,8 milliarder kroner i Bergen så langt i år. Dette er ned 30 prosent fra samme periode i 2022. Av det nasjonale transaksjonsvolumet utgjør Bergen ca. 10 prosent av volumet, som er på nivå med tidligere år.

– Flere investorer har en avventende holdning. Samtidig viser vår ferske investorundersøkelse at 50 prosent av investorene vil være nettokjøpere av næringseiendom de neste 12 månedene, sier daglig leder Lars Erik Wirsching.

– Etter vårt syn foregår det fortsatt en reprising i markedet, da kjøperne og selgerne stadig ikke har blitt enige om «det nye» prisnivået. Dette har så langt vært, og er fortsatt, den viktigste årsaken til den lave aktiviteten i transaksjonsmarkedet. For at transaksjonsaktiviteten skal komme tilbake til normalen, må rentenivået stabiliseres, sier han.

Transaksjonsvolumet for bolig har mer enn doblet seg

I vår siste markedsoppdatering så vi nærmere på transaksjonsvolumet innenfor de ulike segmentene. Mens volumet for kontor omtrent er halvert, er volumet for bolig mer enn doblet. De siste 18 månedene har over 40 prosent av transaksjonsvolumet vært knyttet til boligporteføljer- eller prosjekter.

Segmentfordelt transaksjonsvolum Bergen

– Det er stor interesse for boligutleieobjekter, typisk bygårder med næring på gateplan og leiligheter/hybler i øvrige etasjer. For slike eiendommer opplever vi økt interesse og gode budrunder, sier Alexandra Viken Næss, senior rådgiver.

Hun forteller at det er både større og mindre aktører involvert i disse budrundene.

– Det skjer en konsolidering innen boligutleie, der større aktører ser stordriftsfordeler.

Transaksjoner innenfor dette segmentet omfatter også utviklingseiendommer. Eksempelvis kjøpte Selvaag Bolig i mars Sandslihaugen 30, hvor selskapet skal utvikle et nytt boligområde. Dette vare et salgsoppdraget vi hadde sammen med Hadrian Eiendom, for DNB Scandinavian Property Fund.

Et annet eksempel er Laksevåg verftsområde, hvor Fredensborg Bolig ble partner i august.

Det er også omsatt noen hotelleiendommer i Bergen i år, deriblant Hotel Augustin.

– Etter koronapandemien har hotellbransjen opplevd en rask rekyl med rekordhøye rompriser og stadig økt belegg, påpeker Wirsching.

Hotell Augustin i Bergen

Les våre markedsoppdateringer her:

Område - Møllenpris - Damsgård-0933

Markedsoppdatering Bergen sommer 2024

Det er med stor glede at vi presenterer en ny markedsoppdatering for næringseiendomsmarkedet i Bergen. I denne utgaven har vi, for første gang, inkludert en egen analyse av logistikkmarkedet. Lager-, industri- og logistikkbygg utgjør en betydelig del av vårt markedsområde, og vi ser en økende interesse for investeringer i dette segmentet.

Bergen by night

Markedsoppdatering Bergen Vinter 2023/2024

Høyere renter utfordrer eiendomsverdiene og reduserer transaksjonsvolumet, men endringer i markedet har alltid gitt unike kjøpsmuligheter for den som griper anledningen.

Vis flere artikler

Pil til høyre

Ta gjerne kontakt for en prat om markedet

Lasse

Lars Erik Wirsching

Daglig leder / Cand.jur.

+47 90 56 73 98

lew@wps.no

Les mer

20 års erfaring med utleie og salg av næringseiendom i WPS Næringsmegling og DNB-konsernet.

Alexandra

Alexandra V Næss

Senior rådgiver / Advokat

+47 45 66 20 50

avn@wps.no

Les mer

10 års erfaring innen eiendomsmegling og rådgivning knyttet til næringseiendom.

Vi holder deg oppdatert på markedet

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta våre markedsoppdateringer og annen aktuell markedsinformasjon rett i din innboks.