Område - Møllenpris - Damsgård-0933

Markedsoppdatering Bergen sommer 2024

Det er med stor glede at vi presenterer en ny markedsoppdatering for næringseiendomsmarkedet i Bergen. I denne utgaven har vi, for første gang, inkludert en egen analyse av logistikkmarkedet. Lager-, industri- og logistikkbygg utgjør en betydelig del av vårt markedsområde, og vi ser en økende interesse for investeringer i dette segmentet.

Bedring i sikte

Selv om vi må helt tilbake til 2014 for å finne et svakere første halvår i Bergen, merker vi økende aktivitet og optimisme blant markedsaktørene. I tråd med redusert inflasjon og avtagende renter, forventer vi at markedet vil bedres i andre halvdel av 2024 og videre inn i 2025.

Den gode aktiviteten vi så i leiemarkedet i 2023 fortsetter inn i 2024. Markedet er robust og drevet av forventninger om stabilt aktivitetsnivå for næringslivet i vår region. Toppleien for de beste kontorlokalene i Bergen sentrum er nå 3 700 NOK/m2.

Nytt i denne markedsoppdateringen er lanseringen av området Bergen sentrum - randsone vest, som nå er skilt ut av Bergen vest. Bygningsmassen i Bergen sentrum - randsone vest er av høy kvalitet relativt til Bergen vest, og vi mener vurdering av markedsmessig topp- og normalleie blir riktigere ved å skille områdene.

Vi håper markedsoppdateringen kan bidra til bedre innsikt om markedet, og minner om muligheten for å ta kontakt dersom det ønskes en mer detaljert presentasjon av vårt markedssyn.

Les hele markedsoppdateringen vår her

Promenaden mot Ulriken natt

Lysere tider i møte

Resultatene fra vår siste investorundersøkelse er nå klar, og vi ser en klar optimisme blant investorene.

Fredrik og Karina 2023

Etterspørselsoverskudd i Bergen sentrum

I løpet av de siste 24 månedene har det vært god etterspørsel etter kontorlokaler i Bergen. Vår analyse viser at det har vært søkt etter i overkant av 200 000 kvadratmeter kontorlokaler, og presset er sterkest i sentrum.

Vis flere artikler

Pil til høyre

Ta gjerne kontakt

Torgeir

Torgeir Olsen

Senior analytiker / Siv.øk

+47 95 99 48 14

to@wps.no

6 års erfaring med eiendom og revisjon.

Lasse

Lars Erik Wirsching

Daglig leder / Cand.jur.

+47 90 56 73 98

lew@wps.no

20 års erfaring med utleie og salg av næringseiendom i WPS Næringsmegling og DNB-konsernet.